To book or not to book? That’s the question.  🦠

Jullie weten waar je naartoe wilt gaan en wanneer. Check! Jullie incentivereis is halfway done. Normaal ging je dan boeken, maar met covid-19 ligt het allemaal wat gecompliceerder.

Vroeg boeken is meestal aantrekkelijk omdat je dan de beste ticketprijzen kan boeken, omdat je zeker weet dat dat die ene villa nog vrij is en omdat het gewoon fijn is om zeker te weten dat je gaat! In 2020 hebben we te maken met wat Corona-addertjes onder dat heerlijke groene gras. In sommige gevallen is het beter om te wachten. Younique Incentive helpt jullie kiezen of en wanneer te boeken.

Wanneer is het veilig en goed om een reis of tickets te boeken? Is dat wel verstandig om nu te doen. En zo ja, onder welke voorwaarden en in welke veilige constructies. Want het gaat om veel geld. Wat zijn de feitelijke risico’s en wat is emotie? Younique Incentive zit tot diep in de haarvaten van de antwoorden op al je vragen en wil jullie graag adviseren en begeleiden. Zodat je de beste inzichten krijgt en zodoende de bij jullie best passende keuzes kunt maken, of niet gaat maken …

We leggen het zo duidelijk mogelijk aan je uit!

Reisadviezen

Na het uitbreken van het Coronavirus, is het reisadvies van de Nederlandse overheid net een discolicht. Ze swoppen constant van switchen van geel naar oranje, soms naar rood en weer terug naar geel. Als Nederlanders zien we onterecht de kleuren vaak als aanduiding van het gevaar dat we ter plekke lopen. Echter is het Corona-technisch op heel veel (zo niet de meeste) bestemmingen die oranje gekleurd zijn, veiliger dan in ons eigen ‘groene’ Nederland. De reden dat landen een oranje reisadvies hebben is dan ook veelal dat het betreffende land ons als Hollanders liever niet op bezoek heeft. Daardoor leggen ze extra drempels op en daardoor kleurt MinBuZa het land op haar beurt weer oranje …

Is en blijft dat code rood en oranje vaak secundair wel problemen op kunnen leveren. Een verzekeraar bijvoorbeeld die niet alles meer dekt (Overigens dekken de verzekeringen die Younique Incentive aanbiedt, wel gewoon je reis!). Hierdoor kun je in de problemen raken met je werk.

Veilig of onveilig, er zijn maar een heel beperkt aantal landen nu die Covid-19 echt onder controle hebben (vreemd genoeg is China dat wel…) of hebben een goed draaiend ‘nieuw normaal’. Het is glazenbolgehalte hoe of wat de ontwikkelingen op korte termijn of langere termijn zullen zijn en wanneer er weer gewoon leuk gereisd kan worden.

Incentivereis organisatie veiligheid

Jullie hebben als organisatie de verantwoordelijkheid om een overtreffende trap inspirerende incentivereis te gaan organiseren voor je collega’s. Waar gaan we heen? Wat gaan we doen? Hoe besteden we ons budget? Er komt bizar veel bij kijken om een unieke incentivereis te organiseren. De wensen uit de organisatie vertalen naar een passend product, de budgettaire mogelijkheden in goede balans houden, value for money krijgen, een passende reisdatum vinden, de voorwaarden van airlines, lokale kennis van de bestemming, etc etc. Younique Incentive is hier al 20+ jaar dagelijks mee bezig en kan jullie begeleiden in dit traject en je behoeden voor addertjes onder het gras, de wirwar van reisvoorwaarden. Maar vooral ook met onze eigen inhouse lokale expertise…

Belangrijk is dat je reisorganisatie SGRZ (Stichting Garantiefonds Reizen Zakelijk) lid is. Dat is een financieel garantiefonds. Die zorgt dat je als reiziger je centen terug krijgt, mocht je reisorganisatie onverhoopt failliet gaan.

Oftewel, een incentivereis laten organiseren door Younique Incentive betekent niet alleen een unieke reis met veel moet-je-net-weten ervaringen en plekjes. Maar vooral ook financiële veiligheid. Want als je de reis zelf organiseert, wie zorgt er dan voor dat jij je geld terug krijgt wat je aan die failliete busboer in Buenos Aires, of de aanbetaalde hotels in Beijing en excursies in Zanzibar en Tanzania terug krijgt, indien de reis niet kan doorgaan of een leverancier failliet gaat…?

Een reis boeken met Younique Incentive betekent dus niet alleen veel tijd besparen, ook je reis en dus je geld is veilig. Als je zelf je reis zou regelen en al veel aanbetaald zou hebben, zou het nu erg lastig zijn om dat geld terug te krijgen van verschillende partijen uit een ver land.

Vliegtickets: To book or not to book?

Lets go! Roepen we in een normale wereld! Als IATA touroperator kan Younique Incentive altijd de scherpste ticketprijzen en de meeste flexibele ticketvoorwaarden rechtstreeks bij de airlines voor jullie incentivereis fixen. Uiteindelijk besteed je het liefst zo weinig mogelijk van je centen aan de vluchten. Het is een noodzakelijk kwaad helaas, maar vaak wel een erg grote kostenpost op het budget… Terwijl je je budget liever besteedt aan bijzondere reiservaringen. Toch?

Over het algemeen maken airlines ongeveer 10 a 11 maanden voor vertrek hun vliegroutes en ticketprijzen bekend. Je kunt er in deze van uitgaan dat hoe eerder jij/wij er bij zijn, hoe goedkoper de vliegtickets zijn. Want met de tijd wordt er wereldwijd op deze zelfde vluchten geboekt. En naarmate het vliegtuig voller komt te zitten, worden de resterende stoelen in 99 vd 100 gevallen duurder…

Maar hoe zit dat in Corona-tijd? Vliegtuigmaatschappijen verkeren in extreem zwaar weer. Het is nog maar de vraag of de airline waar jij je tickets hebt geboekt er over een half jaar nog is. En wat er dan met jouw betaalde geld gebeurt. Krijg je het terug, en zo ja na hoe lang wachten? Termijnen van een half jaar tot een jaar zijn niet vreemds meer … Airlines stunten in deze tijden veel met extreem goedkope tarieven of flexibele omboekvoorwaarden. Maar daar heb je niks aan als de airline niet meer bestaat. Zeker niet als het airlines betreffen van buiten de Europese Unie.

Maar ja … wachten tot alles weer normaal en veilig functioneert, is ook niet alles. Vliegtarieven zullen dan ineens vele malen hoger worden en dat is natuurlijk net niet wat je wilt. Daarmee kom je voor het dilemma te staan: veiligheidshalve wachten en dan meer betalen? Of vroeg boeken met veel onzekerheid of de vlucht door zal gaan en wat er met je geld gebeurt.

Younique Incentive onderhandelt daarom maatwerk voor jullie incentivereis, heel specifieke unieke ticketvoorwaarden. Die we niet of nauwelijks hoeven aan te betalen. En pas hoeven te betalen heel kort voor vertrek. Met alle flexibiliteit om het kosteloos te annuleren of om te boeken tot kort voor vertrek, de aantallen van de reizigers kosteloos te kunnen aanpassen of om specifieke afwijkende vliegwensen te kunnen doorvoeren.

Elke airline heeft hiervoor zijn eigen voorwaarden. Die vaak nog weer verschillen per bestemming, per seizoen, per groepsgrootte. Een wirwar aan regeltjes die je krijgt voorgeschoteld in dikke boekwerken. Daar wil je je niet mee bezighouden, maar lekker overlaten aan een reisorganisatie die hierin door de bomen prima het bos nog ziet. Sterker nog, die handige sluiproutes kent en die in Jip & Janneke taal aan jullie uitlegt en bespreekt. Zodat je zeker weet dat je geld in veilige handen is, er geen addertjes onder het gras tevoorschijn komen, je de scherpste prijzen en de flexibelste ticket voorwaarden hebt.

Vliegen op bestemming

Het kan natuurlijk zijn dat er lokale vluchten nodig zijn voor jullie incentivereis. Ook daar is veelal van toepassing dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vluchten zijn. Younique Incentive raadt dit echter af!

Zeker de kleine lokale airlines hebben het erg zwaar. En het is ons inziens dan ook geen goed idee je geld bij hen te stallen, als je meteen zou moeten betalen. Beter een paar tientjes meer kort voor vertrek betalen, dan kunnen fluiten naar je centen. Agree…?

En de reis ter plekke? To book or not to book?

Reizen binnen Europa leek eventjes weer goed te kunnen naar veel bestemmingen. Maar aangezien wij als Nederlanders toch wel een beetje de Paria’s van de wereld zijn geworden naast de Brazilianen en Amerikanen, willen weinig bestemmingen ons nog op bezoek hebben. Waardoor ook binnen Europa het meeste weer op oranje staat…

Intercontinentaal reizen gebeurt nauwelijks of heel beperkt. Daarom staan veel toeristische leveranciers zoals accommodaties, vervoermaatschappijen, excursie leveranciers etc te popelen om weer reizigers te ontvangen. Maar bestaan ze nog wel als jij straks voet aan wal zet op bestemming? En wat gebeurt en dan met je geld? Kortom veel onzekerheden…

Zodoende heeft Younique Incentive met zga alle lokale leveranciers, via onze eigen lokale kantoortjes kunnen regelen dat we wel boekingen voor jullie incentivereis kunnen maken, maar deze nog niet hoeven aan te betalen. Zo ben je zeker van een boeking en een prijs, zonder dat je hiervoor financieel risico loopt.

Op deze manier betalen we de lokale leveranciers een eerlijke prijs, maar wel denkend aan jullie financiële veiligheid. Een enorm voordeel tov andere reisorganisaties, die geen eigen lokale kantoortjes hebben! En mocht een reis niet kunnen doorgaan vanwege een oranje of rood reisadvies, dan kunnen we als Younique Incentive dus kosteloos een omboekgarantie geven. Veilig voor jullie en veilig voor de lokale leveranciers.
Als organisatie heb je zodoende een solide verhaal naar je manager of afdeling. Je plukt prijstechnisch de voordelen, inhoudelijk de leukste plekken, maar zonder financieel risico te lopen!


What’s more?

Reisadviezen: Er is veel te doen omtrent reisadviezen. Niet alleen in Nederland maar ook in Brussel bij de EU. Ministeries, waaronder onze eigen, strooien in het rond met steeds weer veranderende adviezen. Soms gegrond, soms als middel in een politiek spelletje. Soms voor de veiligheid voor ons als Nederlandse reiziger, soms juist omdat wij als Nederlanders niet gewild zijn. Een zelfde bestemming is voor Duitsers en Belgen groen of geel, maar voor Hollanders weer oranje. Een reisadvies is nooit bindend, het is slechts een advies. Oftewel, geen peil op te trekken en daarom is met op Europees niveau bezig hier één lijn in te gaan trekken. Het is te in-transparant, te verwarrend en te veel overgeleverd aan willekeur. Maar wel met belangrijke consequenties voor jullie incentivereis. Vandaar dat Younique Incentive jullie hier pro-actief zal benaderen als het aan de orde zou zijn voor jullie reisbestemming.

Reisverzekering: Na je boeking bij Younique Incentive, ontvang je van ons een maatwerk reis- & annuleringsverzekering voorstel. Wij werken namelijk met Nederlands grootste en beste reisverzekeraar: de Europeesche. De reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen bieden bij ons altijd dekking ook op oranje en rood gekleurde bestemmingen. Zolang het logisch geen Corona gerelateerde oorzaak heeft, want dan zou het een ‘brandend huis verzekeren’ betekenen. De oorzaak moet onvoorzien zijn. Maar zelfs al zou je moeten annuleren vanwege code oranje, heerst er nog Covid-19 op je bestemming, maar moet je annuleren omdat de code oranje óók dankzij politieke onrust te wijten is, dan biedt de verzekering zelfs dekking!

Er zijn maar weinig verzekeraars die überhaupt nog dekking geven op code oranje bestemmingen. Zelfs op je kapot gevallen camera of gebroken been niet! Check dus goed bij je eigen verzekeraar welke dekking wel of niet van toepassing is. En klop anders bij ons aan voor passend advies! Want de wirwar aan regeltjes en vage taal van verzekeraars, verzuip je snel in. Dus we nemen je graag mee aan de hand hierin!

Je werk: Overleg met je collega’s of je baas is van belang! Mag je terug naar kantoor na terugkomt? Misschien is je werkgever er juist makkelijker in nu thuiswerken breed gedragen wordt en je dus sowieso al snel ‘in quarantaine’ zit. Voor iedereen een ander verhaal en daarom van belang je op te informeren. Zodoende dus ook onze flexibele omboekgaranties… Want het kan natuurlijk voorkomen dat een of meerdere van je incentivereisgenoten hierdoor niet meer mee kunnen. Maar misschien ook niet meer kan annuleren omdat de reis wel volledig geboekt is.

Planning: Kunnen we wel op incentivereis? Moet de reis verplaatst worden? En misschien daarna nogmaals verplaatst worden? Zeker met een grotere groep, kan dat nogal wat voeten in de aarde hebben. Niet iedereen kan misschien weer mee op de nieuwe reisdatum. Zwangerschap, andere afdeling, nieuwe functie. Om maar iets te noemen… Younique Incentive kan in de meeste gevallen wel personen omwisselen, als er een vervangende persoon voor diegene is. En anders dekt veelal een verzekering dus de eventuele financiële schade.

Zelf besmet?:  Als je op de drempel van je vertrek, net nog de melding krijgt in aanraking te zijn geweest met een besmet iemand. Of wellicht zelf besmet bent geraakt? Erg vervelend… Temeer omdat je dus in quarantaine moet en niet mee op reis kunt. Zelf ziek zijn wordt wel door onze annuleringsverzekeraar gedekt! Daarom dus ook nogmaals het dringende advies een goede verzekering af te sluiten! Dat voorkomt veel verdriet en ellende.

Corona test: Heel veel bestemmingen laten internationale reizigers alleen toe als ze een negatieve Corona test kunnen laten zien met een daarbij behorend reisdocument. Die veelal niet ouder mag zijn dan bijvoorbeeld 72 uur. Dat vraagt dus secure timing van het jezelf laten testen. Vertrekdatum, aankomsttijd, testdatum, lange wachttijden, wachten op de uitslag… Een puzzel die je vooraf vertrek goed moet plannen! Want je wil niet achterblijven op Schiphol en de rest van je club noodgedwongen uitzwaaien, omdat jij je uitslag nog niet binnen hebt. Airlines laten je dan namelijk niet toe op hun vlucht. Je kunt je laten testen bij de GGD, het Huisartsenlab, bij de KLM op Schiphol. Inclusief het reisdocument liggen de kosten hiervan tussen de 80-150 euro. Op sommige bestemmingen mag je je ook bij aankomst laten sneltesten en ontvang je meteen daarna de uitslag. Wij informeren je over deze procedure op jouw bestemming korter voor vertrek.

Vragen?

Oftewel, er is in deze Coronatijden heel veel extra waar je rekening mee moet houden tijdens de organisatie van je incentivereis. Bovenstaande blog is slechts een ‘tip of the iceberg’. En zaken verschillen ook weer per bestemming, per seizoen, per groepsgrootte, per boeking. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen en je vragen te spuien. We beantwoorden ze met alle plezier, denken met je mee en zoeken zo nodig alles haarfijn voor jullie specifieke plannen uit wat de beste en veiligste aanpak is!