Inpakken kan een stressvolle exercitie zijn: heb ik wel het juiste bij me en past het allemaal wel? Met deze professionele tips van Younique Incentive Travel ontstressen zowel de last-minute-inpakkers als de drie-weken-van-te-voren-inpakkers. Begin je bedrijfsreis ontspannen met de inpaktips van onze ervaringsdeskundigen!

Er is een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je reis: de essentiële zaken, de kilo’s en de ruimte. Hieronder gaan we er uitgebreid op in. Meer travel tips nodig? Lees hier de 10 reis-hacks van Younique Incentive Travel om je reis nóg aangenamer te maken.

10 Travel Hacks van Younique Incentive Travel blog

Essentiële zaken

Bovenaan je paklijst staan je paspoort (eventueel met visum), ID-kaart, (internationaal) rijbewijs, je pinpas (internationaal geactiveerd), je creditcard, wat cash en je reispapieren (tickets en reserveringen). Als alles op je mobiel staat, zorg dan voor voldoende batterij en controleer of je internet nodig hebt om erbij te kunnen. Als je graag op safe speelt, print dan Old School alles uit. Maak een kopie van je paspoort en rijbewijs en/of mail een foto ervan naar jezelf, zodat je altijd een back-up hebt mocht je ze kwijtraken.

De tweede categorie essentiële zaken zijn de dingen waar je wel zonder kunt reizen, of die je eventueel ergens zou kunnen kopen, maar die heel onhandig zijn om te vergeten. Denk hierbij aan je mobiel, je laptop of tablet, USB-sticks en natuurlijk alle bijbehorende kabels! Zoek op of je Hollandse stekkers gewoon werken of dat je een reisstekker moet aanschaffen. Doe alle kabeltjes in een speciaal zakje of een oude zonnebrildoos zodat je ze overzichtelijk op één plek hebt. Gebruik je medicatie, lenzen of andere hulpmiddelen? Geef ze prio op je paklijst!

Maak ruim van tevoren een volledige paklijst met alle dingen die je zou willen meenemen. Maak onderscheid in spullen die je echt vanuit Nederland mee moet nemen en de dingen die je makkelijk kan kopen op de plaats van bestemming. Mocht toch niet alles in je koffer passen, dan is dit een goed criterium om op te selecteren. Idealiter heb je natuurlijk alles bij je – zodat je hier tijdens je reis geen tijd aan hoeft te besteden!

Even geen inspiratie voor wat allemaal op je inpaklijst moet? Kijk hier voor de zakelijke paklijst van Younique Incentive Travel, speciaal toegespitst op incentive reizen en andere soorten bedrijfsreizen. Voor de app-addicts is er overigens ook een inpak-app die je assisteert: Get Packed.

Kilo’s

De eerste stap bij het managen van je kilo’s is het checken hoeveel kilo handbagage en ruimbagage je standaard mee mag nemen. Kijk vervolgens bij het boeken (of soms bij het online inchecken) hoeveel bagage je denkt nodig te hebben. Vooraf extra kilo’s boeken is namelijk veel goedkoper dan een boete betalen voor te veel bagage op het vliegveld – en bovendien is dat niet het beste begin van je reis!

Een echte travel-hack is het gebruiken van je handbagage. Bij veel airlines mag je 8 tot 10 kilo meenemen. Dus in plaats van alleen je laptop en je paspoort, kun je hier ook een aantal zware items instoppen. Denk hierbij aan boeken of je spiegelreflexcamera. Ook toiletspullen zijn vaak zwaar. Check hierbij wel de zogeheten liquid-limiet! Vaak is dat 100ml: je deoroller mag dus meestal wel mee maar als je je favoriete spuitdeo in extra groot formaat hebt ingeslagen, moet je die waarschijnlijk inleveren. Een andere pro-tip als je over je bagage-limiet dreigt te gaan is het aantrekken van je zwaarste schoenen of jas. En tot slot, een no-brainer: een lichtgewicht koffer scheelt al snel een paar kilo met een zwaarder model.

Ruimte

Hoeveel er in een koffer kan, blijkt sterk af te hangen van je inpak-expertise-level. Rol bijvoorbeeld kleren op en vul je schoenen en andere ‘gaten in je koffer’ met sokken en onderbroeken. In deze video van professional organizer Zamarra Kok vind je tips over hoe je het meest ruimtebesparend inpakt. En nog belangrijker, hoe je precies zo inpakt dat je je ongekreukt een flitsende entree kan maken tijdens een congresreis of handelsreis of tijdens een chic diner op onze dress-to-impress bestemmingen als Miami, Dubai, Ibiza of Rio!

Ga je maar een paar dagen weg? Kijk dan of je mini’s kan kopen of giet je favoriete shampoo over in speciale reisflesjes. Vergeet niet etiketten te plakken als je meerdere flesjes vult.

Goede reis!